Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 15 / 2018

Netværk

/// Jobskifte

Ny kommunaldirektør i gentofte

Gentofte Kommunes direktør for børn, skole, kultur og fritid, Torben Frølich, har 1. september overtaget stillingen som kommunaldirektør efter Frank E. Andersen, der denne dato rykkede til Vestsjælland som kommunaldirektør i Slagelse.

Torben Frølich, 59 år, er oprindelig journalistuddannet ved Danmarks Journalisthøjskole, gennemførte senere en MPA-uddannelse ved Co penhagen Business School (CBS) og en lederuddannelse ved Dansk Management Forum. Han har haft størstedelen af sin erhvervskarriere inden for journalistikken. Efter at have afsluttet uddannelsen i 1983 fortsatte han på journalisthøjskolen som lektorvikar og blev året efter ansat på Roskilde Tidende. Han var efterfølgende journalist og redaktionssekretær på Københavns Radio og blev i 1992 udviklingskonsulent, underviser og kursusudvikler i Danmarks Radios udviklings- og uddannelsescenter. I 1994 blev han journalist på TV2/Lorry og året efter leder af DR-direktionens projektsekretariat. I 1996 vendte Torben Frølich tilbage til TV2/Lorry som redaktionschef, men forlod journalistikken i 2003 til fordel for at blive direktør i Lokale og Anlægsfonden, der udvikler, støtter og rådgiver om byggeri inden for idræt, kultur og fritid. I januar 2014 skiftede han til direktør for kultur, unge og fritid i Gentofte Kommune. Han efterfulgte dengang Frank E. Andersen, der et par måneder tidligere havde overtaget stillingen som Gentoftes kommunaldirektør. Ved en justering af Gentofte Kommunes administrative struktur i september 2016 blev Torben Frølichs direktørstilling udvidet med børn- og skoleområdet.

København henter adm. dir. i udlændingestyrelsen

Tanja Franck, direktør i Udlændingestyrelsen, er ansat som ny administrerende direktør i Københavns Kommunes beskæftigelses- og integrationsforvaltning. Hun efterfølger i denne stilling Bjarne Winge, der som tidligere omtalt fratrådte ved udgangen af maj måned efter 33 års ansættelse ved Københavns Kommune.

Skriv hvad du søger