Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 15 / 2018

Kort nyt

tekst Tom Ekeroth

Stigende børnetal presser dagplejen

DAGPLEJE /// Selv om en stor kampagne sidste efterår førte til ansættelse af godt 50 nye dagplejere, så har Aalborg Kommune stadig svært ved at holde trit med efterspørgslen. Det er dog kun i bestemte områder af kommunen, at et stigende børnetal presser dagplejen. Det er især i de store boligkvarterer i og omkring Aalborg Centrum, at der er akut behov for flere dagplejere, men også små byer i omegnen mangler dem. I alt vurderer dagplejen at der mangler tæt ved 50 dagplejere.

Borgmester vil styrke indsatsen over for angst

SUNDHED /// Sundhedsborgmester Sisse Marie Welling (SF) vil sidestille diagnoserne stress og angst, så Københavns tilbud til angstramte kommer på samme niveau som tilbuddene til stressramte. Op mod 840.000 danskere lider i dag af angst, og særligt blandt unge er det et stigende problem. Unge i alderen 16 til 24 år er nemlig den gruppe af danskerne, hvor der opstår flest nye tilfælde af angstlidelser om året. På lige fod med kommunens stressklinikker foreslår borgmesteren derfor tilbud, som er særligt målrettet borgere med angst:

– Ligesom stress er angst også ved at være en folkesygdom. Derfor skal vi på sigt også oprette angstklinikker. Angst kan være invaliderende i forhold til at få en normal tilværelse til at fungere. Vi vil derfor sætte ind tidligere og hjælpe de unge og voksne med symptomer på angst, siger Sisse Marie Welling.

Læsø skal have ny kommunaldirektør igen

Skriv hvad du søger