Foto: Linda Kastrup / Ritzau Scanpix
Foto: Linda Kastrup / Ritzau Scanpix
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 14 / 2018

Små børn skal prioriteres højere

Når pengene skal fordeles i kommunerne, handler det altid om prioritering, og for Bornholms og Høje-Taastrups borgmestre er en tidlig indsats på dagtilbudsområdet vægtet højt. De ser gerne, at området får mere politisk opmærksomhed.

Den nye dagtilbudslov, der trådte i kraft den 1. juli i år lægger op til, at der skal være mere fokus på, hvordan de 0-6-årige skal lege og lære i løbet af dagen i daginstitutionen. På trods af indførelsen af den nye lov, mener Bornholms borgmester, Winni Grosbøll (S), ikke, at området får nok politisk opmærksomhed. 

– Mit indtryk er, at de fleste kommunalbestyrelser sagtens kan se det fornuftige i at investere i småbørnsområdet for at undgå sociale problemer, men der er et stykke vej fra at kunne se det og til rent faktisk at afsætte midler til det, siger Winni Grosbøll og nævner gerne sin egen kommune som eksempel. 

– Jeg kan se på min egen kommune, at området er blevet nedprioriteret i budgetterne i en årrække, siger Winni Grosbøll og fortsætter med at fortælle, at hun oplever, at der er forskel på reaktionerne alt efter, hvilket område man sparer på. 

Skriv hvad du søger