Illustration: Gitte Skov
Illustration: Gitte Skov
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 12 / 2018
Digitalisering

Tænk på det nye it-system som en slags GPS

Færre fejlafgørelser, større gennemsigtighed, klogere beslutninger og mere styr på lovgivningen. Det skulle gerne blive resultatet af et samarbejde mellem it-eksperter fra blandt andet Københavns Universitet og sagsbehandlere i Syddjurs Kommune.
tekst Sidsel Boye

Et spændende oplæg på en KL-konference om digitalisering fik et par medarbejdere fra Syddjurs Kommune til straks at tage hjem og gå i gang med at omsætte deres nye viden i praksis. Manden med oplægget var Thomas Hildebrandt, i dag professor på Københavns Universitet, og konferencen blev også starten på et samarbejde mellem ildsjælene fra kommunen og universitetsfolkene. Et samarbejde, hvor digitale løsninger skal gøre livet lettere for både sagsbehandlerne og borgerne og samtidig sikre, at stadigt skiftende lovgivninger bliver overholdt, og at de bedste løsninger kommer på bordet.

Professor Thomas Hildebrandt siger om baggrunden for behovet for mere intelligente systemer til sagsbehandlingen:

– I de eksisterende systemer er man meget afhængig af sagsbehandlernes erfaring, og det giver store udfordringer, at loven tit ændres. Man kan jo komme ud for, at erfaringen så ikke stemmer overens med loven. Det opdager de ressourcestærke borgere, og så klager de. Men det giver problemer for de borgere, der ikke opdager noget. Et eksempel: Alene et skift af sagsbehandler i jobcenteret kan med de eksisterende systemer betyde, at chancen for, at en ledig kommer i job, falder med 20 procent, forklarer Thomas Hildebrandt, der er kommet til telefonen onsdag eftermiddag, mens han udnytter ventetiden på taget af Det Kongelige Danske Musikkonservatorium på Frederiksberg, hvor datteren er til undervisning.

Skriv hvad du søger