Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 11 / 2018

Kølig modtagelse af regeringens håndsrækning

Kommuner, der stod til at miste penge på en ny opgørelsesmetode af udlændinges uddannelsesbaggrund, får 1,1 milliard kroner til deling. Men der er ikke udelt begejstring for ”gaven”.
tekst Rudi Holm

Regeringen er klar med en håndsrækning til de kommuner, der bliver ramt økonomisk af den manglende justering af den kommunale udligningsordning. Håndsrækningen består af en ny toårig overgangsordning, som giver kommunerne 1,1 milliard kroner.

– Da der ikke er flertal i Folketinget for at lave en udligningsreform, så bliver kommunerne ramt meget hårdt og meget hurtigt, hvis ikke regeringen kommer med et tilbud. Det er en toårig overgangsordning, som skal give kommunerne tid til at forberede sig på, at de har mindre budgetter og dermed skal tilpasse deres udgiftsniveau fremadrettet, siger finansminister Kristian Jensen (V) til Ritzau.

Den nye ordning skal afbøde konsekvenserne af den ændrede opgørelsesmetode for udlænd­inges uddannelsesbaggrund. Kommunerne får dog ikke de 1,1 milliard kroner uden betingelser. Finansministeren kræver, at kommunerne dels ikke sætter skatten op, dels overholder det såkaldte anlægsloft.

Skriv hvad du søger