Foto: Kåre Viemose / Ritzau Scanpix
Foto: Kåre Viemose / Ritzau Scanpix
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 11 / 2018

Fejl på plejehjem kan udløse erstatning

Fra første juli kan beboere på plejehjem og bosteder kræve erstatning, hvis de har fået en skade efter fejlbehandling. Patienterstatningen forventer, at især medicinfejl og manglende sårpleje vil udløse erstatning.

Hvis Poul fejlmedicineres på sygehuset og får en leverskade, kan han søge erstatning. Sker fejlen derimod på et plejehjem, er han i dag udelukket fra at søge erstatning. Den ulighed fjerner Folketinget fra 1. juli med en ændring af klage- og erstatningsloven.

– Med lovændringen bliver det blandt andet anerkendt, at blot fordi man er gammel og bor på plejehjem, så har man de samme rettigheder som alle andre her i kongeriget, siger Karen-Inger Bast, direktør for Patienterstatningen, som behandler alle behandlings- og lægemiddelsskader i Danmark.

Fremover dækker Patienterstatningen al behandling, der er foretaget af såkaldte autoriserede sundhedspersoner – uanset hvor de er ansat. Dermed er det ikke længere kun patienter på landets sygehuse, der kan søge erstatning, men også borgere som behandles på plejehjem, botilbud eller sociale institutioner.

Skriv hvad du søger