Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 10 / 2018

God ledelse er afgørende for sygefraværet

HR-chefernes formand Kim Nissen er glad, men også lidt overrasket over, at sygefraværet fortsat falder i en tid med mange reformer, effektiviseringer og besparelser. Og så har han store forventninger til Ledelseskommissionen, for god ledelse er den bedste kur mod sygefravær.
tekst Sidsel Boye

Hvis man skal gøre noget effektivt for at sænke sygefraværet i kommunerne, ligger bolden hos ledelsen, og derfor har formanden for Foreningen af offentlige HR-chefer, Kim Nissen, store forventninger til de anbefalinger, som Ledelseskommissionen kommer med om nogle uger.

– De anbefalinger vil have stor indflydelse på det her tema, for hvis ikke vi får den rigtige ledelse i fremtiden, så vil sygefraværet være et konstant tema. Er der noget, der kan hjælpe på sygefraværet i kommunerne, så er det målrettet ledelse, som kan kommunikere, hvad kerneopgaven og fagligheden handler om, og som kan have fokus på trivsel og sundhed.

Kim Nissen, som er HR-chef i Halsnæs Kommune, er glad for og også lidt overrasket over, at sygefraværet i kommunerne trods alt er faldende i en tid med mange reformer, effektiviseringer og besparelser.

Skriv hvad du søger