Illustration: Karen Linnet Olesen
Illustration: Karen Linnet Olesen
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 09 / 2018

Dansepartnere fandt hinanden i kulturhovedstaden

Kulturhovedstaden skabte et stærkt samarbejde mellem kulturlivet og erhvervslivet i Aarhus. Det skal videreudvikles, for det skaber en attraktiv by, hvor folk gerne vil bo, fortæller kulturrådmanden. Et nyt kultur- og erhvervskontaktudvalg er et godt sted at videreudvikle samarbejdet, mener en af Aarhus’ store erhvervsfolk.

Det var en kold og mørk januaraften. Alligevel var der mere end 70.000 mennesker samlet i Aarhus by, da Kulturhovedstaden 2017 blev skudt i gang med et kæmpe brag af et festfyrværkeri. Det store fremmøde og engagement vidner om, at kulturen har en særlig plads i århusianernes bevidsthed, fortæller kulturrådmanden i Aarhus Kommune, Rabih Azad-Ahmad.

– Kulturen er en del af vores identitet, selvbevidsthed og bystolthed. Når folk bliver spurgt om, hvad der gør Aarhus til en fed by at bo i, svarer nu 40 procent af borgerne, at det er kulturen. Det er en stor del af vores dna. Kulturhovedstaden har været vores kronjuvel, vores flagskib, men vi har arbejdet strategisk med kulturen, også set i en erhvervssammenhæng, igennem mange år, siger Rabih Azad-Ahmad.

Kulturhovedstaden var nemlig ikke kun festfyrværkeri og en masse spændende kulturarrangementer for byens borgere. Det var kulminationen på knap et årtis forberedelse for at få det politiske, kulturlivet, erhvervslivet og borgerne til at spille sammen.

Den første sejr

Skriv hvad du søger