Foto: Mads Krabbe
Foto: Mads Krabbe
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 07 / 2018

Oprørslederen fra Lemvig

Yderområderne er blevet politikernes yndlinge, og det har Landdistrikternes Fællesråd udnyttet til at blive talerør for over halvdelen af landets kommuner. Vendepunktet kom i 2015, og nu er foreningen vokset i omfang og indflydelse og tiltrækker både toppolitikere og landsdækkende medier.

Vækst og udvikling i hele landet. De seks ord ruller næsten syngende af tungen på Steffen Damsgaard, som om han har sagt det igen og igen. Og det er egentlig ikke så underligt. 

For igennem de sidste 10 år har Steffen Damsgaard nemlig været formand for Landdistrikternes Fællesråd. En forening, der arbejder for lige netop vækst og udvikling i provinsen. Og en forening, der er gået fra at være lidt undseelig, til nu at være en forening, der har 53 kommuner som medlemmer, får tusindvis af medieomtaler om året og tiltrækker toppolitikere, når foreningen holder årsmøde.

Ifølge formanden selv er det en kombination af et målrettet arbejde på at skaffe indflydelse til land- og yderkommunernes forening og så ”et åbent vindue”, som han kalder det.

Skriv hvad du søger