Foto: Per Daugaard & Søren Schnoor / Skills Denmark
Foto: Per Daugaard & Søren Schnoor / Skills Denmark
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 07 / 2018

Forældrekurser afgør unges uddannelsesvalg

Målet er, at 25 procent af de unge skal vælge en erhvervsskole i 2020, men der er langt igen. Ringsted Kommune har som en af de få kommuner oplevet en stigning. For at nå dertil har de indført forældrekurser og valgfag rettet mod erhvervsskolerne.

Det er især forældre, der har indflyd-else på unges uddannelsesvalg. Men det kan være svært for forældre at vejlede deres børn om erhvervsskoler, hvis de ikke selv har gået der. Det samme gælder for deres lærere, der ofte selv har gået på gymnasiet og seminaret. Det forklarer Helle Jacobsen, der er filialleder hos UU Vestsjælland, der blandt andet vejleder Ringsteds unge om uddannelse. Hun fremhæver, at Ringsted Kommune inviterer forældrene til de uddannelsesparate unge på kursus. 

– Det er fire aftener, hvor forældrene til elever i 8., 9. og 10. klasse kommer rundt på de forskellige erhvervsskoler og gymnasier i kommunen. Så får de set det hele indefra og kan gå hjem og snakke med de unge, som også selv har været rundt og se skolerne, siger Helle Jacobsen. 

Sådanne tiltag skal bringe de unge tættere på regeringens mål, der lyder, at 25 procent skal vælge en erhvervsskole efter 9. eller 10. klasse i 2020. 

Skriv hvad du søger