Foto: Mads Claus Rasmussen / Scanpix Ritzau
Foto: Mads Claus Rasmussen / Scanpix Ritzau
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 06 / 2018

Måltal behøver ikke være firkantede

Regeringen vil præsentere måltal for det offentliges konkurrenceudsættelse. Men det er ikke sikkert, at det bliver lige så firkantet en ordning som de gamle måltal, siger økonomi- og indenrigsminister.

Regeringen bebudede det allerede i 2015, da den kun bestod af Venstre: Flere opgaver i kommunerne skal løses af private, og måltal for konkurrenceudsættelse skal bruges til at opnå det. Da LA og Konservative trådte ind i regeringen, blev ønsket om mere konkurrenceudsættelse slået fast igen. 

Siden da er der ikke sket det store, men det betyder ikke, at regeringen har glemt planerne. Det slog økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA) fast på Offentlig-Privat Topmøde 2018, som blev holdt på Børsen onsdag i sidste uge.

– Vi skal grundlæggende levere gode løsninger til borgerne så billigt som overhovedet muligt. Der er samarbejde mellem det offentlige og private en mulighed. Regeringens ønske er, at der skal sættes bindende måltal for udbud af opgaver, så både staten, regionerne og kommunerne sender flere opgaver i udbud, sagde Simon Emil Ammitzbøll-Bille.

Plan kommer i 2018

Skriv hvad du søger