Foto: Jørn Deleuran / Ritzau Scanpix
Foto: Jørn Deleuran / Ritzau Scanpix
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 06 / 2018

Gode tog batter mere end udflytning

Politikerne bør interessere sig for den voksende gruppe af 18-64-årige, som er røget på passiv forsørgelse i kølvandet på krisen. De er med til at gøre Danmark skævt, siger forskeren Niels Westergård-Nielsen, CBS.
tekst Sidsel Boye

Symbolpolitik! Sådan kalder forskeren Niels Westergård-Nielsen fra CBS regeringens ønske om at flytte arbejdspladser fra hovedstaden til provinsen. For ifølge Westergård-Nielsen er det helt andre ting, der batter, og noget helt andet politikerne burde interessere sig for, når de vil kompensere for forskellene mellem regionerne.

For eksempel muligheden for at bevæge sig hurtigt rundt i landet.

– Vi er et lille land og skal ikke klage, men vi har forsømt infrastrukturen. Jeg har selv boet i Aarhus i mange år og ved udmærket, hvor langt der er til København. Hvis man havde nogle gode samfærdselsmidler, ville det være muligt at bosætte sig på Vestsjælland, Lolland-Falster og Sydsjælland og pendle til København. Hvis det kun tog en halv time til Korsør, ville flere slå sig ned der. I Holland er Amsterdam blevet en meget dyr by at bo i, og det har man løst med gode transportmuligheder.

Inaktivitet skaber ulighed 

Skriv hvad du søger