Foto: Hung Tien Vu
Foto: Hung Tien Vu
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 04 / 2018

Udsatte familier trænger også til ferie

Anja Kongsdal (V) har været med til at beslutte, at kommunen som noget nyt skal sende 50 belastede voksne og børn på sommerferie og dermed give dem en ekstra ballast til hverdagen. Selv har Anja Kongsdal en særlig forudsætning for sit store engagement i socialpolitik.
tekst Sidsel Boye

Ferie med familien er det normale. Derfor giver det god mening, at udsatte børn og deres forældre også kommer på ferie og får nogle fælles oplevelser sammen. Så har børnene også noget at fortælle kammeraterne i skolen efter ferien.

Det er baggrunden for, at politikerne i Nyborg som noget nyt har afsat 300.000 kroner til at sende 50 børn og voksne af sted på kommunal sommerferie. Det er nu op til skole og dagtilbud at finde frem til en gruppe, der kan have glæde af tilbuddet og hinandens selskab.

Anja Kongsdal (V), som fra 1. januar er gået fra at være menigt medlem til nu at være formand for social- og familieudvalget, ser den kommende sommerlejr som en oplagt mulighed for også at give forældrene nogle flere trædesten. De voksne skal både have nogle opgaver og noget ansvar i forbindelse med deres børns ferie.

Skriv hvad du søger