Foto: Jens Christian Top / Ritzau Scanpix
Foto: Jens Christian Top / Ritzau Scanpix
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 04 / 2018

Sælg ikke fiskeriet i Brexit-forhandlinger

Et utal af job og millioner af kroner i fiskeindustrien er på spil, når briterne skal forhandle deres sortie fra EU-fællesskabet. Det får to borgmestre til at sende et opråb af sted til de 27 EU-lande, der skal indgå en udtrædelsesaftale med briterne.

Hundredvis af job og hundredvis af millioner kroner risikerer at forsvinde, når eller hvis England og Skotland melder sig ud af EU. Det vil især ramme fire nord- og vestjyske havnebyer, hvor fiskeriet er den altoverskyggende, største industri. 

De dystre udsigter, som er beskrevet i en rapport fra Aalborg Universitet, får to borgmestre til at skyde nødblusset af: Fiskeriet må ikke ende som en brik i en politisk studehandel om briternes udtræden af EU, lyder opråbet.

– Vi ved jo godt, at Brexit handler om meget andet end fiskeri, og vi kender som politikere til den her noget for noget-tilgang til forhandlinger. Så vi har da den bekymring, at EU’s medlemslande i forhandlinger med briterne om immigranter og adgang til det indre marked siger: Så ski’e med det. Så får briterne lidt på fiskeriet, siger Birgit S. Hansen (S), der er borgmester i Frederikshavn.

Skriv hvad du søger