Hver onsdag mødes en flok modne mænd til fodbold på banen i Aalborg Freja.  Det er sundhed og genoptræning pakket ind i fælleskab og humor. Foto: Mick Anderson
Hver onsdag mødes en flok modne mænd til fodbold på banen i Aalborg Freja. Det er sundhed og genoptræning pakket ind i fælleskab og humor. Foto: Mick Anderson
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 04 / 2018

På banen med ballonudvidelse og hyttesko

Med fodboldholdet ”Messi med måde” har Aalborg Kommune ramt en målgruppe, som ellers ikke er meget for motion. Kommunen er med i partnerskabet ”Bevæg dig for livet”, der skal gøre 600.000 inaktive danskere til glade motionister.

”Vi tager 20 minutter mere. Med mindre der altså er nogen, som falder om. Ellers har jeg også startkabler ude i bilen…”

På motionsholdet ”Messi med måde” er luften fuld af verbale stikpiller og kærlige fornærmelser. Her mødes 10-15 mænd i alderen 45 til 75 år hver onsdag til en omgang fodbold og efterfølgende mandehørm. Alle har haft alvorlig sygdom inde på livet og kæmper med alt fra hjerteproblemer til diabetes. 

– Vi har det hele. Jeg tror kun, vi mangler skarlagensfeber. Men vi taler ikke så meget om sygdom. Det er ikke et af den slags projekter, hvor man har samlet et KOL-hold i en eller anden gudsforladt gymnastiksal. Her er der løgnehistorier i tredje halvleg, og spillerne er ligeværdige medlemmer af idrætsforeningen. De deltager i julefrokosten og den årlige omgang gule ærter, siger Morten Ubbesen, der er træner og tovholder.

Skriv hvad du søger