Foto: Niels Hougaard
Foto: Niels Hougaard
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 02 / 2018

Snuden i sporet

På Københavns Rådhus er man fast besluttet på og godt i gang med at løfte kvaliteten af de 70 folkeskoler i kommunen. Men det ville være sundt for folkeskolen med noget ro, mener den øverste chef for skolerne, Tobias Børner Stax.
tekst Tom Ekeroth

Tobias Børner Stax, direktør i Børne- og Ungdomsforvaltningen i København, er rigtig glad for udviklingen i Hovedstadens 70 folkeskoler, men kvaliteten skal højere op. Midlerne er dialog, der er konsekvent brug af kvalitetsindikatorer, og så er der en skolelederuddannelse på tegnebrættet. 

– Vi skal i organisationen tale med hinanden om, hvad vi kan se i de nationale tests, og hvad afgangskaraktererne viser os: Når jeg oplever, at der er stor forskel på x- og y-klassen på samme skole, så skal vi turde snakke om, hvad der mon er årsagen. Ikke fordi, jeg har løsningen, men fordi, at det kun er gennem dialog, at vi kan nå en fælles erkendelse af, hvad der er årsagen til, at noget er gået godt. Og den skal vi bruge til gøre det bedre i næste klasse næste gang. 

– Vi skubber på arbejdet med at finde nogle systematiske nedslagspunkter i løbet af året, som vi i vores organisation skal tale med hinanden om. For eksempel at man hurtigt efter afgangseksamen snakker om, hvad der overraskede. Eller at man hurtigt efter de nationale test sætter sig og snakker om, hvad det er, vi kan se, siger Tobias Børner Stax.

Vi skal tale om det samme

Skriv hvad du søger