Foto: Tony Brøchner
Foto: Tony Brøchner
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 21 / 2017

Viborg satsede på kvindefodbold – og vandt

21 kommuner var med om buddet, da DBU skulle afgøre, hvem der skulle være kvindelandsholdets hjemmebane de næste fire år. Viborg Kommune hev aftalen i land, fordi de var hurtigst på bolden, mens andre stadig tøvede.

De lange hestehaler blafrer som bannere efter pigerne, mens de ustandseligt tonser fremad, finter og tackler, laver fægtende armbevægelser og råber insisterende på bolden. De kæmper, som var der store trofæer på spil. Det er der måske senere, men lige nu er det ganske almindelig træning torsdag aften på pigeholdet U18 Liga 1 på Liseborgcentret i Viborg. Der er sved på panden, mens der samtidig er grin og ind imellem et pigehvin i luften. Det er de helt store drømme, som pigerne jagter, og selv opvarmningen udfører de med ihærdigt engagement og gåpåmod.

Pigefodbold har oplevet et boom de seneste år, og særligt siden kvindelandsholdets store sølvsucces i EM er der kommet fokus på, at fodbold altså ikke kun er en herresport. Det er de klar over i Viborg Kommune, og de var måske endda på forkant med den viden, da de i 2015 skrev under med DBU på at være kvindelandsholdets hjemmebane. Det har vist sig at være en stor succes, ikke bare for landsholdskvinderne, der vandt hver og en af kampene på hjemmebane, men også for Viborg Kommune. Lars Stentoft, som er kulturdirektør i Viborg, fortæller, at kommunen på de første år fik omtale svarende til otte-ni millioner kroner.

− Da vi fik aftalen som prøveperiode, var der mange, der rystede på hovedet af os og mente, at kvindefodbold ikke var værd at tale om og slet ikke værd at se på. Det sjove er, at da vi et år efter skulle indgå den fireårige aftale, var der 21 andre interesserede kommuner, der forsøgte at få aftalen i stedet for os, siger Lars Stentoft.

Skriv hvad du søger