Foto: Maria Hedegaard Tuxen
Foto: Maria Hedegaard Tuxen
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 21 / 2017

Man bliver mødt i øjenhøjde

Hanna Skov, som kender det psykiatriske system indefra, tager i dag imod borgere, som møder op for at få hjælp i Din Indgang – Fredericia Kommunes tilbud til voksne inden for det specialiserede socialområde.
tekst Lizette Ottensten

– Da jeg hørte, at man ville ændre systemet, kunne jeg næsten ikke få armene ned. Jeg har i de sidste 10 år ment, at det var underligt, at man ikke tog udgangspunkt i personen, man vil hjælpe, men i diagnoser og problemer. Det kan være med til at fastholde folk i nogle situationer, som hverken er hensigtsmæssige for borgeren selv eller kommunen, mener Hanna Skov, 28 år, som har en altmuligfunktion i Din Indgang, blandt andet som vært.

– Jeg byder folk velkommen og spørger ind til deres forventninger og udfordringer, siger Hanna Skov, som kan bruge af sine egne erfaringer, fordi hun har prøvet den anden side af systemet.

Hun beskriver sin egen tur som lang og hård. Som ganske ung fik hun en skizofreni-diagnose, men hun har i dag sin sygdom under kontrol og lever et aktivt liv med tre dages arbejde om ugen. Derudover arbejder hun som kunstner og har blandt andet en række af sine egne satiriske værker hængende i Din Indgang.

Skriv hvad du søger