Foto: Hung Tien Vu
Foto: Hung Tien Vu
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 34 / 2017

Borgmesterens hjerte banker for dem på skyggesiden

SF’eren Tonni Hansen fik en tillidserklæring af de helt store fra vælgerne på Langeland. Mere end hver fjerde satte kryds ved hans navn. Nu er han klar til at ændre kursen på det sociale område.
tekst Rudi Holm

SF blev dømt ude i 2013 på Langeland, men kom ved dette kommunalvalg stormende tilbage og sikrede sig ikke færre end seks ud af kommunalbestyrelsens 15 pladser. Det skete med 32,9 procent af stemmerne – en fremgang på 28,8 procentpoint. Et resultat, der gav genlyd landet over. Ikke kun fordi SF på den konto sikrede sig partiets eneste borgmesterpost, men nok så meget fordi det suveræne comeback stort set blev trukket af én person, nemlig 59-årige Tonni Hansen.

Mere end hver fjerde langelænder satte således sit kryds ud for hans navn. Tonni Hansen fik 2.189 personlige stemmer ud af samlet 2.589 stemmer på SF. Og det skønt han ved samme tid i fjor faktisk slet ikke havde planer om at stille op ved dette kommunalvalg.

– Egentlig havde jeg planlagt, at jeg sammen med Margrete Auken skulle satse på en opstilling ved EuropaParlamentsvalget i 2019, fortæller Langelands kommende borgmester over en stille kop kaffe på en café midt i Rudkøbings krogede gader.

Skriv hvad du søger