Foto: johan Gadegaard / Scanpix
Foto: johan Gadegaard / Scanpix
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 33 / 2017

MF’erne buldrer ind i kommuner og regioner

En række folketingsmedlemmer forsøgte at blive valgt til enten byråd eller regionsråd. Det lykkedes for alle med undtagelse af to, og dermed er antal af dobbeltmandater i Folketinget endt på 26.

Det kan betale sig at være kendt fra Christiansborg, hvis man gerne vil i byrådet. Det må være lektien, efter 26 af de folketingsmedlemmer, der stillede op til KV17 og RV17, er blevet valgt ind. DF topper stadig listen med 17 dobbeltmandater.

De fleste af folketingsmedlemmerne var opstillet som nummer et på deres respektive lister og blev derfor ikke overraskende valgt ind. Men langt de fleste MF’ere, der stod længere nede på listen, formåede at sprænge listen og hoppe mindst en plads op.

I alt lykkedes det 10 MF’ere at sprænge deres respektive lister. Højdespringeren var Venstres integrationsordfører, Marcus Knuth, der i København stod allersidst på Venstres liste. Det afholdt ham dog ikke fra at vinde Venstres mandat nummer to med 1.637 personlige stemmer, kun overgået af spidskandidaten Cecilia Lonning-Skovgaards 2.592. 

Skriv hvad du søger