Foto: Klaus Slanina Petersen
Foto: Klaus Slanina Petersen
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 33 / 2017

De udstødtes valg

Mindst ni politikere blev smidt ud eller trak sig fra valget for sent til at blive strøget fra stemmesedlen. En af dem blev valgt ind alligevel.

Når kandidatlisterne er indleveret og godkendt, så fanger bordet. Så de politikere, som måtte trække sig på grund af skandalesager, kunne bide negle helt indtil de personlige stemmer var talt op. For tænk nu, hvis de kom ind alligevel. Det gjorde en af de mindst ni kandidater, der enten trak sig fra valget eller blev ekskluderet af deres parti uden at kunne blive slettet fra stemmesedlen.

I København blev Anna Mee Allerslev valgt ind på det femte og sidste radikale mandat med 1.123 personlige stemmer. Hun havde ellers trukket sig helt ud af politik på grund af en række sager i månederne op til kommunalvalget. Hun har dog meddelt, at hun vil bede om at blive fritaget fra hvervet.

Gangbang-politikeren Per Zeidler, der blev afsløret i at arrangere sexfester for betalende mænd, trak sig og sin liste fra valget i Syddjurs. Det blev da også blot til 15 stemmer i alt. 12 af dem på Per Zeidler selv, som ved sidste valg fik 434 personlige stemmer.

Skriv hvad du søger