Foto: Finn Frandsen / Ritzau
Foto: Finn Frandsen / Ritzau
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 33 / 2017

DF-spids dropper borgmesterdrømme

Dansk Folkeparti fik ikke det kommunalvalg, partiet var spået. Men det er alt for tidligt at dømme partiet ude af borgmesterkampen. For om 5-10 år vil partiets ungdomsorganisation være klar med stærke kandidater. Det mener politisk kommentator Søs Marie Serup. tekst Sidsel Boye
tekst Sidsel Boye

Han blev kaldt for Dansk Folkepartis ”borgmesterhåb” i valgkampen. Men det lykkedes ikke 47-årige René Christensen at vinde over den siddende borgmester, lokallistens John Brædder, i Guldborgsund Kommune, og nu dropper han borgmesterdrømmen definitivt.

– Umiddelbart tror jeg ikke, at jeg vil stille op som borgmester igen. Vi har prøvet to gange, og denne gang havde vi forberedt os rigtig godt. Vi havde et samlet politisk projekt, som vi har brugt mange kræfter på, og alligevel lykkedes det ikke. Men vi kunne ikke have gjort det bedre, siger René Christensen på en noget vakkelvor-en mobilforbindelse fra toget på vej hjem til Falster fra finanslovsforhandlinger i København.

Her tre dage efter et dramatisk kommunalvalg i Guldborgsund Kommune kan René Christensen glæde sig over sine mange personlige stemmer og over, at partiet lokalt gik en smule frem og bevarede sine syv pladser, selv om det på landsplan mistede 33 mandater.

Skriv hvad du søger