Foto: Jakob Carlsen
Foto: Jakob Carlsen
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 30 / 2017

Et fængsel lavet af krop og hjerne

45-årige cand.scient.pol. Laura Olsen fik en voldsom hjerne-rystelse efter et banalt fald med cyklen. Hun er en solstrålehistorie, fordi hun efter to år, én måned og én dag blev rask igen. Hendes beretning vidner om, at der mangler viden og hjælp i sundhedsvæsnet.
tekst Sidsel Boye

– Jeg er en solstrålehistorie. Det kan lyde vildt, når man som jeg har været syg med hjernerystelse i over to år. Men det er en solstrålehistorie at blive rask efter sådan et forløb. Måske var jeg bare heldig. Eller måske kan man lære noget af mit forløb, siger Laura Olsen.

Hun står med mikrofonen foran et publikum på et par hundrede mennesker, som er kommet til Den Sorte Diamant i København fra hele landet for at blive klogere på behandling af hjernerystelse og på en lidelse, som tilsyneladende rammer et stigende antal mennesker.

Laura Olsen er cand.scient.pol. Hun var på vej til at forlade et lederjob i en større interesseorganisation til fordel for noget nyt, og hun var i godt humør den sensommerdag, hun cyklede hjem fra arbejde.

Skriv hvad du søger