Foto: Claus Bjørn Larsen / Ritzau Foto
Foto: Claus Bjørn Larsen / Ritzau Foto
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 28 / 2017

Lygtepælene bliver plakatfulde

Der er udsigt til et rekordstort antal valgplakater i bybillederne, når kommunalvalgkampen om få uger for alvor skydes i gang, viser ny undersøgelse fra Nyhedsmagasinet Danske Kommuner.
tekst Rudi Holm

Vælgerne vil om kort tid få langt flere smilende politikeransigter at se i gadebillederne end nogensinde under en kommunalvalgkamp. Og der er lagt op til en intens kamp mellem politikerne om pladserne på lygtepælene, når plakatophængningen sættes i gang lørdag den 28. oktober klokken 12. Det viser en undersøgelse, Nyhedsmagasinet Danske Kommuner (NDK) har foretaget.

97 procent af de kommunalbestyrelsesmedlemmer, der genopstiller ved dette valg, satser nemlig på at få deres kontrafej hængt til skue ved de danske veje og stræder. Dermed er der udsigt til et rekordstort antal valgplakater i år.

Ved de seneste lokalvalg har der været en stigning i brugen af valgplakater fra 50 procent af kandidaterne i 2009 til 65 procent i 2013. Tallene kan ikke umiddelbart sammenlignes med resultatet af NDK’s undersøgelse, da den ikke omfatter alle opstillede kandidater til det kommende valg, men kun de siddende kommunalbestyrelsesmedlemmer. Tendensen er dog klar, og den tilsyneladende stigende brug af valgplakater overrasker ikke valgforsker Kasper Møller Hansen, professor ved Institut for statskundskab på Københavns Universitet, der har været med til at undersøge effekten af forskellige kampagneredskaber ved foregående kommunal- og regionsvalg.

Skriv hvad du søger