Lærer Bianca  Jefsen (i midten) sammen med sin mentor, afdelingsleder Mie Rauff Nielsen (tv.), service og ejendomme, og sin egen leder, Gudrun Lyhne (th.), Ulkebøl Skole. Foto: Lene Esthave
Lærer Bianca Jefsen (i midten) sammen med sin mentor, afdelingsleder Mie Rauff Nielsen (tv.), service og ejendomme, og sin egen leder, Gudrun Lyhne (th.), Ulkebøl Skole. Foto: Lene Esthave
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 26 / 2017

Ledertalenter på øvebanen

Sønderborg Kommune har som mål selv at udvikle halvdelen af de ledere, som organisationen selv skal bruge. Lærer Bianca Jefsen, 44 år, er en af de 35 lederspirere, som over nogle måneder får fuld opmærksomhed og nogle opgaver, som kan give afklaring af ambition og talent.
tekst Sidsel Boye

For 10 år siden blev lærer Bianca Jefsen spurgt, om ledelse var noget for hende. Netop på det tidspunkt var hun lige blevet valgt ind i skolebestyrelsen ved Ulkebøl Skole som lærernes repræsentant, og da hun så hvor meget tålmodighed og diplomati, det krævede at være skoleleder i det forum, tænkte hun, at ledelse nok ikke lige ville være noget for hende selv.

I dag er Bianca Jefsen en ud af 35 ledertalenter, som er blevet peget på af deres nærmeste leder til et udviklingsforløb i Sønderborg Kommune. Og hun slår en lille latter op, da hun fortæller, at hun i den mellemlæggende periode er blevet bedre til at kompensere for den manglende tålmodighed. Og så er har hun også gjort sig nogle flere erfaringer.

– Jeg har fundet ud af, at jeg er ret god til at lave dagsordener og været mødeleder, og jeg har tit fået en rolle, som var tæt på ledelsen, men uden dog at være den. Så da ledertalentprojektet blev meldt ud, og min leder opfordrede mig til at søge, var jeg ret ydmyg, men jeg havde også selv tænkt tanken, siger Bianca Jefsen. 

Skriv hvad du søger