Fra 1. september er det igen muligt at leje prøveboligerne på Samsø. Foto: Mikkel Østergaard / Scanpix
Fra 1. september er det igen muligt at leje prøveboligerne på Samsø. Foto: Mikkel Østergaard / Scanpix
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 22 / 2017

Prøv at bo på en ø

Livet på en ø er langt væk fra storbyens stress og jag. Det forsøger Ærø, Læsø og Samsø at sætte fokus på, så flere får lyst til ø-livet. Prøvehuse og Facebook-sider skal være med til at lokke flere til.
tekst Sille Olsen

Siden 2012 har Ærø haft et tilflytterhus, som folk kan leje i en periode på fire måneder. På den måde er det muligt at prøve ø-livet af, inden man tager det endelige skridt og flytter. Samsø er blevet inspireret af Ærø og har nu også en række boliger, hvor interesserede i fire måneder kan opleve øen som prøve-samsing.

− Det er en ide, vi har hugget fra Ærø. Vi har bare tilpasset det lidt, så vi har flere huse i kortere perioder. Det giver lidt mere power, synes jeg. Vi er selv rigtig glade for at bo på Samsø, og vi er stolte af vores samfund. Så hvis vi kan vise folk, hvor godt det er at bo herovre, så skal de nok blive, siger Samsøs borgmester, Marcel Meijer(S). 

I Ærø har kommunen et hus stående, som folk kan leje. På Samsø har kommunen valgt, at prøve-samsingerne kan låne private huse, der bliver brugt som ferieboliger eller lignende. Tre husstande har taget i mod tilbuddet om at bo midlertidigt på Samsø. Alle tre hold er senere flyttet permanent til Samsø.

Væk fra stressen

Skriv hvad du søger