Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 22 / 2017

Holder øje med byggepladsen fra rådhuset

Nyt it-værktøj revolutionerer kommunernes rolle som bygherre. I Slagelse har værktøjet sikret åbenhed og en større kvalitet i bygge- og anlægsopgaver.
tekst Rudi Holm

Bygge- og anlægssager fylder meget i landets kommuner, og der bliver lagt mange penge og mandskabstimer, når der skal bygges børnehaver, plejecentre eller anlægges veje. Ofte kan det være en forholdsvis tung proces for de kommunale bygherrer at følge med i og kontrollere, hvad der sker på byggepladserne. Men i Slagelse Kommune har et nyt digitalt system gjort den del af arbejdet lettere for afdelingsleder i bygherrerådgivningen Henrik Sørensen. Han kan bogstaveligt talt holde øje med byggerierne fra en kontorstol på rådhuset.

– It-værktøjet GenieBelt har været en stor succes, fortæller Henrik Sørensen. Det digitale værktøj er en slags platform, hvor såvel kommune, håndværkere og entreprenører kan se, hvad der foregår på byggepladsen nærmest fra time til time.

– Det er skabt til at være optimalt for den enkelte håndværker på pladsen. Men som bygherre og bygherrerådgiver er det også helt fantastisk, at vi kan sidde og følge med i, hvordan det rent faktisk går ude i virkeligheden. Det giver en synlighed hele vejen op, og man kan ikke som i en normal byggesag gemme sig og skyde skylden på andre, hvis noget går galt. Vi kan umiddelbart se af det, der er meldt ind fra håndværkerne, om og hvad der er af problemer, og om de er blevet  håndteret eller ej, siger Henrik Sørensen.

Skriv hvad du søger