Foto: Jakob Carlsen
Foto: Jakob Carlsen
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 19 / 2017

Træg start på IGU’en

Knap 600 flygtninge har på et år indgået en aftale om et IGU-forløb. Den halvsløje opstart har medført kritik og opråb om for meget bureaukrati. Integrationsminister Inger Støjberg (V) kalder opstarten træg, men mener, at der nu er kommet “godt skub i det”.

Der blev uddelt astronaut-is til børnene i børnehaven Galaksen i Esbjerg i starten af maj måned. Den glade giver var udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V), der ville fejre, at flygtning nummer 500 havde sat sin underskrift på en aftale om et integrationsgrunduddannelsesforløb (IGU) og havde begyndt sin uddannelse på institutionen.

Fejringen kom kort tid før, ordningen runder sit første år, der har budt på en træg start. Så træg, at forskningschefen ved Rockwool Fondens forskningsenhed i januar kaldte den for en “fiasko”. På trods af at uddannelsen blev kaldt omdrejningspunktet for trepartsaftalen, der skulle bringe flygtninge tættere på arbejdsmarkedet, var blot 157 flygtninge gået i gang med uddannelsen efter det første halve år.

Siden er der kommet mere fart over feltet, og kort tid før uddannelsen runder sit første skarpe hjørne, er 574 flygtninge ved starten af juni i et IGU-forløb.

Skriv hvad du søger