Illustration: Udarbejdet af Dimension Design for arkitektfirmaet Kullegaard
Illustration: Udarbejdet af Dimension Design for arkitektfirmaet Kullegaard
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 16 / 2017

Totalt set er sportsbyen en god løsning

I Holbæk valgte de en OPP løsning, da kommunens idrætsanlæg skulle samles i en sportsby til 325 millioner kroner. Det var en samlet totaløkonomisk vurdering af finansiering, vedligehold og drift, der gjorde udslaget.

I udkanten af Holbæk by er Holbæk Sportsby ved at tage form. Projektet indeholder idrætsfaciliteter til fodbold, håndbold, tennis med mere. Det indeholder også en svømmehal og et sundhedscenter.

Med en samlet byggesum på 325 millioner kroner er et af de største kommunale OPP-projekt til dato. Det storstilede projekt har da også ført til politisk uenighed i kommunalbestyrelsen, som tidligere beskrevet i Danske Kommuner, fordi kommunens økonomi generelt set er presset. Men et flertal med venstreborgmester Søren Kjærsgaard i spidsen stemte Holbæk Sportsby igennem.

– Vi har valgt det ud fra et totaløkonomisk perspektiv. Vi har set på, hvordan får vi det bedste og det billigste projekt. Det handler om, at man kan drifte det billigere, hvis man gør det anderledes, og det er billigere at vedligeholde, hvis man indgår den her type samarbejde. Det er alle tre elementer, man skal se på, siger Søren Kjærsgaard.

Kender prisen

Skriv hvad du søger