Foto: Chris Zvitkovits
Foto: Chris Zvitkovits
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 16 / 2017

Kommunerne skal gå efter et affaldsfrit Danmark

Visionen for et affaldsfrit Danmark i 2050 er også kommunernes ansvar, og affaldssortering er et godt skridt på vejen. Det mener Kathrine Olldag, der stiller op for Radikale Venstre ved KV17.
tekst Rasmus Eiby

Mærkesagen

− Det vigtigste for mig er miljø og klima og de ting, man kan gøre på lokalt plan. Der er en vision for et affaldsfrit Danmark i 2050, som jeg synes kommunerne skal løbe efter. I Vordingborg Kommune bliver der snart implementeret affaldssortering i husstandene, ligesom mange andre kommuner også har gjort. Det vil få genbrugsprocenten op på 50, men det kunne være fedt, hvis vi kunne få den endnu længere op, så for mig at se, er det kun et skridt på vejen. Derfor vil jeg fokusere endnu mere på affaldssortering.

Hvordan får man borgerne til at sortere affaldet?

− Jeg tror, man underkender, hvor mange der i deres hverdag har lyst til at implementere en ændring. Selvom medierne ikke fokuserer meget på det her, og at det sjældent er et tema i en valgkamp, så er der mange mennesker, der har lyst til at gøre noget selv. Miljøet og klimaet er et tværpolitisk område, som ingen burde være imod.

Skriv hvad du søger