Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 16 / 2017

Borgerne er mindst tilfredse med Egedal

Ny undersøgelse viser, at borgernes tilfredshed med den kommunale service er relativt lav. Egedal lægger sig i bunden som den kommune, borgerne er mindst tilfredse med.
tekst Rasmus Eiby

Borgernes tilfredshed med den kommunale service i 2016 er relativt lav. Det vurderer EPSI Rating i en ny undersøgelse. I gennemsnit scorer kommunerne 63,1 point på en skala fra 0-100 over, hvor tilfredse borgerne er med deres kommune og den kommunale service. I toppen ligger Gentofte Kommune med 79,7 point, mens det ser værst ud for Egedal Kommune, der scorer 52,4 point.

Det overrasker Egedals borgmester, Karsten Søndergaard (V), og derfor vil han nu i dialog med borgerne om forventningerne til den kommunale service.

− Det er simpelthen ikke godt nok, at Egedal Kommune bliver bedømt til at ligge så lavt, når det handler om vores service. Nøgletal og specifikke undersøgelser viser, at vi generelt set har et ganske fornuftigt serviceniveau sammenlignet med andre kommuner, men det hjælper jo ikke noget, hvis vores borgere ikke deler den opfattelse. Derfor vil jeg nu tage initiativ til, at vi på en række områder får en bedre forventningsafstemning med borgerne om vores serviceniveau, siger Karsten Søndergaard og giver et eksempel: 

Skriv hvad du søger