Foto: Finn Frandsen / Polfoto
Foto: Finn Frandsen / Polfoto
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 13 / 2017

Vi trækker de store linjer

En brændende interesse for teknik og miljø kendetegner de kommunalpolitikere, der kaster sig over dette område af lokalpolitikken. Især tiltrækkes de af byudvikling og klimatilpasning, viser ny undersøgelse.
tekst Rudi Holm

Da Klaus Bondam (R) efter kommunalvalget i 2005 stod og havde valget mellem de forskellige fagborgmesterposter i København, fik han hvisket et godt råd i ørerne: Hvad har du mest lyst til? At stå og kigge ud af vinduet på rådhuset og se en masse børneforældre med skilte, hvor der står, at Bondam er dum – eller være med til fire års intens debat om byens fremtid? 

Rådet kom fra en med et mangeårigt og dybt kendskab til københavnsk lokalpolitik. Hvem får du svaret på senere i denne artikel.

– I valgkampen havde der været lagt op til, at Det Radikale Venstre skulle have børne- og ungdomsborgmesterposten. Men dét at være en aktiv deltager i debatten om fremtidens byudvikling lød som en spændende udfordring. Og det var et privilegium at få lov til at være teknik- og miljøborgmester i en meget interessant tid for Københavns Kommune, fortæller Klaus Bondam, der i dag er direktør i Cyklistforbundet.

Skriv hvad du søger