Foto: Forstadsmuseet
Foto: Forstadsmuseet
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 12 / 2017

Nyttig forskning i forstaden

Forskningen i det ordinære liv er vigtigt, mener museumchef Poul Sverrild fra Forstadsmuseet. Han har netop forsvaret sin ph.d., som kommunen har været med til at finansiere. Den nye viden kan være med til at udvikle Hvidovre som en attraktiv forstadskommune.
tekst Trine Lise Brander Christensen, chefkonsulent i Hvidovre Kommune

Forstadens udvikling er et emne, der virkelig optager Poul Sverrild. Så meget at han har brugt næsten hele sit arbejdsliv på forstadskommunen Hvidovres udvikling. De sidste tre år med forskerbrillen på, idet han har taget en ph.d., som hans arbejdsgiver Hvidovre Kommune har været med til at finansiere.

– For mig gælder det om at bringe viden i spil, samle viden og bibringe ny viden. Derfor har det været vældig interessant at beskæftige sig med en forstad som Hvidovre i så mange år, siger Poul Sverrild, der er museumschef på Forstadsmuseet i Hvidovre.

Engagementet og videt strømmer ud af Poul Sverrild, så det bliver aldrig kedeligt at høre ham fortælle om forstaden Hvidovre. Tværtimod sidder man tilbage med ønsket om at høre mere om denne egentlig ret banale forstad, som Hvidovre jo har ry for at være. Efter at have hørt Poul Sverrild fortælle, er det som om, at Hvidovre er det mest interessante sted at være – hvis ikke i verden, så i hvert fald i Danmark.

Skriv hvad du søger