Foto: Kampstrup
Foto: Kampstrup
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 11 / 2017

Forsyningssektoren er et vigtigt testlaboratorium

Demokratisk ejerskab af de danske forsyninger er med til at hjælpe innovationen på vej i mindre danske virksomheder. Målervirksomheden Kamstrup er et godt eksempel. Virksomheden er på 25 år vokset eksplosivt og bidrager nu i stor stil til at hente eksportindtægter til Danmark.
tekst Rudi Holm

For 25 år siden sad 50 mand hos Kamstrup i Åbyhøj og arbejdede med forbrugsmåling af fjernvarme. I dag beskæftiger virksomheden 1.200 medarbejdere, er placeret i Stilling nær Skanderborg og forventer i år at runde to milliarder kroner i omsætning på højteknologiske, intelligente målere.

Uden en forbrugerejet dansk forsyningssektor til at efterprøve nye teknologier i el-, vand- og fjernvarmesektoren ville Kamstrup næppe være, hvor den er i dag, lyder det fra virksomhedens senior vice president for global marketing, Jesper Daugaard. 

– På vores rejse har vi taget flere modige beslutninger, og hver gang har vi haft mulighed for at bruge vores danske baghave til at vise udenlandske forsyninger, at teknologien virker, og at teknologien leverer resultater, siger han.

Skriv hvad du søger