Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 10 / 2017

Sundhedstjek til udsatte børn

Overvægt, nedsat syn og allergi er nogle af de problemer, som Mariagerfjord Kommune opdager, når de tilbyder anbragte børn et årligt sundhedstjek.

Fysiske skavanker bliver ofte overset hos anbragte børn. Det er erfaringen i Mariagerfjord Kommune, som de sidste to år har tilbudt udsatte børn og unge et årligt sundhedstjek.

– Der er ofte så meget fokus på de sociale ting omkring udsatte børn, at man let overser noget fysisk. Det kan være et barn, som er meget indesluttet. Her vil man typisk sige, det er, fordi barnet har haft en hård barndom. Men så viser vores tjek, at barnet har meget dårlig hørelse. Der er bare ingen, som har tænkt på, at der kunne være noget fysisk i vejen med barnet, siger Pia Ballentin, ledende sundhedsplejerske i Mariagerfjord Kommune.

Erfaringerne fra Mariagerfjord viser, at knap 40 procent af de udsatte børn har problemer med helbredet, som ikke er blevet opdaget. Det handler for eksempel om allergi, spiseforstyrrelser, nedsat syn, hovedpine, skæv ryg, manglende vaccinationer og overvægt.

Skriv hvad du søger