1.100 kommunalpolitikere var samlet på KL’s topmøde, hvor også statsminister Lars Løkke Rasmussen var mødt op. Foto: Lars Horn / Baghuset
1.100 kommunalpolitikere var samlet på KL’s topmøde, hvor også statsminister Lars Løkke Rasmussen var mødt op. Foto: Lars Horn / Baghuset
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 10 / 2017

Løkke vil hæve kvaliteten på 100 udvalgte skoler

Syv organisationer går sammen om at være en ny støttegruppe for folkeskolen. Gruppen vil bidrage til at skabe arbejdsro på skolerne og sørge for udveksling af gode ideer. Og den sender et klart signal til undervisningsministeren om at give lærerne arbejdsro.
tekst Sidsel Boye og Tom Ekeroth

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) lagde ikke fingrene imellem på folkeskoleområdet, da han på KL’s topmøde i Aalborg var gæst på talerstolen.

– Det er et kollektivt svigt, at hver femte unge syv år efter at have forladt folkeskolen hverken har en studentereksamen eller et svendebrev. Det er trist for de unge og for Danmark. Jeg godtager ikke, at en uheldig baggrund kan betyde, at skolen bare giver op. Og jeg anerkender ikke det synspunkt, at det ikke skal være muligt at drive kommunal folkeskole, så børn lærer at skrive og regne og kan tage en erhvervsuddannelse. Vores børn går kun i skole én gang, sagde statsministeren.

Lars Løkke Rasmussen tror ikke på, at kvaliteten af folkeskolen i dag er et spørgsmål om penge. Alligevel er regeringen parat til at give næsten en halv milliard kroner over tre år til 100 udvalgte skoler, hvis elever klarer sig dårligst. Pengene skal være en positiv tilskyndelse til at prøve nye metoder.

Skriv hvad du søger