Foto: Hung Tien Vu
Foto: Hung Tien Vu
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 07 / 2017

Snyderne finder hele tiden nye veje

De kommunale kontrolmedarbejdere er multitalenter. De skal kunne en blanding af kommunikation, udvikling, jura, lovgivning, kreativ tænkning og netværks- og detektivarbejde. Nu får de for første gang en beskrivelse af deres fag samt egen uddannelse og efteruddannelse. Det glæder Käthe Langelykke sig til.
tekst Sidsel Boye

Hun er hurtig til at give fagkonsulent Gitte Strøbæk i HK samt KL og konsulentfirmaet Advice den største del af æren. Men kontrolmedarbejderen fra Faaborg-Midtfyn Kommune Käthe Langelykke var nu alligevel den, der på et netværksmøde for fagfæller fik held til at sætte gang i en dagsorden, som har betydet, at de kommunale kontrolmedarbejdere nu har fået en længe ventet beskrivelse af deres fag og dets forskellige roller. 

På den baggrund skal der for første gang etableres en egentlig uddannelse og en mulighed for efteruddannelse på diplomniveau for den medarbejdergruppe, som i dag holder øje med om vi andre snyder fællesskabets kasse.

– Kontrolarbejdet er så stort og omfangsrigt, at det har været svært at forklare med et ord. Vi har manglet noget uddannelse, både for at kvalificere jobbet, men også for at få det gjort til et legitimt fag. Man har ikke kunnet læse til kontrolmedarbejder. Nu kan de nye komme på uddannelse, og vi andre kan få bevis for det, vi kan. Det vil også kunne bruges ved lønforhandlinger, og når man skifter job, siger Käthe Langelykke, som selv har syv års erfaring i jobbet og er netværksleder. 

Skriv hvad du søger