Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 07 / 2017

SKI: Vi har et tillidsbaseret system

Staten og Kommunernes Indkøbsservice oplever ikke, at der snydes på vægtskålen fra leverandørside, når der købes grønt i kommunerne.
tekst Rudi Holm

Snyderi med certificeringsordninger i forbindelse med indkøb til det offentlige er ifølge Staten og Kommunernes Indkøbsservice (SKI) ikke noget stort problem. SKI står hvert år for indkøbsaftaler til en værdi af seks milliarder kroner, og der er i udgangspunktet tale om et tillidsbaseret samarbejde med leverandørerne, fortæller Peter Moesgaard Kring, chef for jura og CSR hos SKI.

Så I kan ikke bekræfte, at der er leverandører, der prøver at omgå de krav, I sætter op i ramme-aftalerne?

– Nej, det kan vi ikke. Vi oplever ikke, at leverandørerne generelt forsøger at omgå vores krav. SKI’s opgave er at udbyde rammeaftaler på vegne af offentlige kunder. Vi har ikke et stort lager med varer. Handlen går direkte fra leverandøren til de offentlige kunder. Derfor ser vi ikke de konkrete varer, og skulle der være problemer, er vi afhængige af, at nogle tager fat i os og siger: Nu skal I høre – der er noget galt her. Skulle vi få en mistanke om, at noget ikke foregår, som det skal, så foretager vi naturligvis en systematisk opfølgning. Det kan vi i medfør af vores CSR-bilag til kontrakten. I første omgang beder vi leverandøren forklare sig, og kan leverandøren ikke det, så tager vi endnu hårdere fat. Det kan eksempelvis være med bod. I sidste ende har vi mulighed for at hæve aftalen med leverandøren. Men det er ikke sådan, at vi har en mistanke om, at leverandører generelt forsøger at omgå vores krav.

Skriv hvad du søger