Foto: Jakob Carlsen
Foto: Jakob Carlsen
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 07 / 2017

Mad- og arbejdsglæde i gelé

I køkkenet på ældrecenter Æblehaven i Brøndby Strand tog man sagen i egen hånd og startede produktion af gelémad. Beboere med spiseproblemer oplever madglæde og undgår vægttab.

Man kunne godt tro, det var en helt almindelig leverpostejmad med rødbede og en æggemad med rejer, hvis man ikke stiller helt skarpt. Men konsistensen er en noget anden, når man får den i munden. Det hele er lidt ligesom den gelesky, man får oven på dyrlægens natmad, hvis man spiser den slags. Men smagen er umiskendelig en leverpostejmad og en æggemad.

– Forestil dig, at du ikke har fået en rugbrødsmad i månedsvis eller ligefrem år. Det giver dem en fantastisk smagsoplevelse af noget, de virkelig har savnet. Det er en stor succes, siger Bettina Bøgelund, der er ernæringsassistent i Ældrecenteret Æblehaven i Brøndby Strand.

Den troværdige smagsoplevelse stammer fra, at maden simpelthen er lavet af det, det ligner. Det er rigtige rejer, spegepølse, marinerede sild, skinke, tomat, rødbeder, rugbrød og så videre, der bliver gjort til gelé.

Skriv hvad du søger