Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 07 / 2017

Kommuner snydes, når de køber grønt

Virksomheder løber om hjørner med offentlige indkøbere, når der leveres miljørigtige og bæredygtige varer. Kontrollen er ikke god nok, lyder det fra FSC Danmark.
tekst Rudi Holm

Når kommuner vælger at købe grønne produkter, kan de ikke være sikre på, at de får den vare, de har bestilt og betalt for. Offentlige indkøbere har nemlig ikke i tilstrækkelig grad øje for det helt essentielle, nemlig dokumentation og kontrol. Det mener FSC Danmark, organisationen bag et mærke, der sikrer dokumenterbart bæredygtigt træ.

Sekretariatsleder i FSC Danmark, Loa Dalgaard Worm, fortæller, at hun ofte oplever virksomheder, der snyder på vægtskålen, når kommunale og andre offentlige indkøbere stiller krav om grønne produkter.

– For nylig var jeg på en stor nordisk konference for offentlige indkøbere, hvor jeg holdt en tale om denne problematik. Efterfølgende kom en stor leverandør op på scenen og sagde: Ja, det gør vi også i min virksomhed. Her stod altså en virksomhed over for de offentlige indkøbere og indrømmede, at de skriver under på at levere miljømærkede produkter i kontrakten. Men fordi de ikke bliver tjekket eller bedt om dokumentation, så kan de bare sige til kunderne: Værsgo, her får I, hvad I har bestilt, lyder det fra Loa Dalgaard Worm.

Skriv hvad du søger