Stod det til skoleleder Beate Odgaard skulle skolen have en hund. Men indtil videre er det blevet til en tøjhund. Foto: Jakob Carlsen
Stod det til skoleleder Beate Odgaard skulle skolen have en hund. Men indtil videre er det blevet til en tøjhund. Foto: Jakob Carlsen
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 07 / 2017

Ingen er bange for nye opgaver

Da Beate Odgaard blev skoleleder for tre år siden, var hun meget opmærksom på, at skolens tre sekretærer helst ikke måtte komme til at kede sig og få lyst til at skifte job. I dag bliver hun inviteret ud med blandt andet sekretær Charlotte Wilkens for at fortælle andre, hvordan man pakker et godt samarbejde.
tekst Sidsel Boye

Skoleledernes arbejde har ændret sig væsentligt i takt med reformen, og det har skolesekretærens dermed også. Men på Brøndbyøster Skole har sekretær Charlotte Wilkens svært ved lige at pege på, hvad der er forskellen. For i hendes terminologi begyndte den nye arbejdsform allerede længere tilbage, i forbindelse med at en af de administrative ledere stoppede.

– Vi skolesekretærer gik ind til vores daværende skoleleder og sagde, at nu ville vi godt overtage opgaverne efter den administrative leder. Det var også dengang, vi begyndte at tænke anderledes og mindre firkantet om vores opgaver. I stedet begyndte vi at samle dem i klumper, siger Charlotte Wilkens.

Hendes nuværende chef, skoleleder Beate Odgaard, skiftede fra at være viceskoleleder på skolen og til at blive chefen for det hele for tre år siden.

Skriv hvad du søger