Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 05 / 2017

Flere flygtningejob er fælles ansvar

tekst Rasmus Eiby

Der skal nu sættes større fokus på at finde flygtningejob i forbindelse med integrationsgrunduddannelsen IGU, og her ligger det fælles ansvar hos staten, kommuner, virksomheder og fagbevægelsen. Det er der enighed om efter et møde mellem integrationsminister Inger Støjberg (V), beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) og KL. 

− Vi kan konstatere, at selv om det går fremad, er der stadig kun registreret 166 IGU-forløb, og i store dele af landet er der ikke en eneste virksomhed, som har indgået en IGU-aftale med en flygtning. Der var i trepartsaftalen lagt op til, at virksomhederne skulle skaffe mange tusinde arbejdspladser til flygtninge, men foreløbig giver IGU-ordningen desværre et meget lille bidrag. Og vi har brug for, at virksomhederne tager et større ansvar, siger Thomas Kastrup-Larsen, formand for KL’s Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalg.

Ministrene vil indkalde en række større virksomheder og KL til et møde, hvor det skal diskuteres, hvordan flere IGU-forløb kan komme i gang. Derudover skal der hentes erfaring ind fra kommunerne, så ordningen kan forbedres og forenkles. • reia@kl.dk 

Skriv hvad du søger