Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 05 / 2017

17 frikommuneforsøg godkendt

De 44 kommuner, der sidste år blev udpeget som frikommuner, har fået godkendt 17 konkrete forsøg af regeringen. Afslag på området for udsatte børn og unge ærgrer KL-formand Martin Damm (V).

Økonomi- og indenrigsministeriets embedsmænd har tygget sig igennem 33 ansøgninger fra frikommunenetværkene, og regeringen har nu givet 17 af dem grønt lys. Dermed er regeringen og KL’s aftale om at finde regellempelser gennem runde to af frikommuneforsøgene kommet et skridt nærmere sin udførelse.

– Vi skal have en mindre bureaukratisk og mere effektiv offentlig sektor. Borgerne har krav på, at vi får mest muligt for deres hårdt tjente skattekroner, og det kræver, at kommunerne har de rette forudsætninger. Med frikommuneforsøget hjælper kommunerne med at identificere, hvor skoen trykker. Hvor reglerne er unødigt bøvlede, eller hvor der er overflødige krav til dokumentation. De 17 forsøg er et vigtigt skridt på vejen, siger økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll (LA).

KL’s formand Martin Damm (V) er positiv over, at regeringen sætter handling bag ordene om regelforenkling og afbureaukratisering, men afslag på især et område ærgrer formanden.

Skriv hvad du søger