Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 04 / 2017

Beredskaber: Vi kan ikke hjælpe ved terroraktioner

De kommunale beredskaber er ikke klædt godt nok på til at klare mulige terroraktioner. Danske Beredskabers formand kræver handling.
tekst Rudi Holm

De kommunale beredskaber vil ikke kunne levere den nødvendige hjælp, hvis der sker en terrorhændelse i Danmark. Det fastslår formanden for Danske Beredskaber, Jarl Vagn Hansen. Han er til daglig beredskabsdirektør i Brand & Redning Sønderjylland.

– Som trusselsbilledet er lige nu, er det ganske enkelt ikke holdbart, at vi har et kommunalt beredskab, der ikke er trænet til at håndtere store terrorhændelser, som vi har set i eksempelvis Paris, Bruxelles, Nice og Berlin, siger han.

De kommunale beredskaber skal levere den vigtige såkaldte førsteindsats, hvis Danmark skulle blive ramt af et terrorangreb, men ikke siden 2001 har danske beredskaber fået tilført ressourcer med henblik på ekstremsituationer som terror. Tværtimod er de kommunale beredskaber blevet underlagt et sparekrav på 175 millioner kroner. Det svarer til cirka en femtedel af kommunernes samlede beredskabsbudget.

Skriv hvad du søger