Foto: Jakob Carlsen
Foto: Jakob Carlsen
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 03 / 2017

Rekruttering der rykker

Rudersdal Rekruttering har kun et enkelt år på bagen, men de har allerede hjulpet mange langtidsledige og flygtninge videre ud på arbejdsmarkedet. De har fokus på den lange bane og tager over, hvor jobcentret føler, der er brug for et ekstra nøk.
tekst Rasmus Eiby

Det er mandag morgen og lokalet, der er navngivet ”Oslo” hos Rudersdal Rekruttering, summer af energi. Her sidder lederen Annette Gøttsche og fire af hendes medarbejdere og får morgenbrød, imens de snakker om planerne for ugen. En mail er dumpet ind i Annette Gøttsches indbakke fra den syriske flygtning Hamdi Alsamman, hvor han takker Rudersdal Rekruttering for hjælpen med at finde arbejde hos energientreprenøren Poul Sejr Nielsen A/S. Lige nu er han i løntilskud i det danske firma, men det skulle gerne resultere i et ordinært job til sommer. 

Hamdi Alsamman er kun en af de mange borgere, som Rudersdal Rekruttering det sidste år har hjulpet ud på arbejdsmarkedet. I alt har de hjulpet 101 dagpenge- og kontanthjælpsmodtagere samt en hel del flygtninge ud af ledighed, siden den lille enhed af virksomhedskonsulenter og mentorer startede op i februar 2016.

En af de store forskelle fra jobcentret er, at borgerne skal komme hos Rudersdal Rekruttering 25 timer i ugen. Her medvirker de i en lang række workshops, øvelser og samtaler, der skal få dem ud på arbejdsmarkedet igen. Det er ikke kun flygtninge, som Rudersdal Rekruttering hjælper til dagligt, men også borgere, der har været ledige længe. De er blevet henvist fra kommunens jobcenter, som Rudersdal Rekruttering arbejder tæt sammen med. 

Skriv hvad du søger