Foto: Thomas Wilmann / Polfoto
Foto: Thomas Wilmann / Polfoto
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 01 / 2017

Hellere investere end skære

Flere borgere og færre penge er et grundvilkår for København. ­Men kommunen vil hellere investere i projekter, der skaber billigere drift, end at skære ned, siger overborgmester Frank Jensen. Investeringspuljen er i budget ’17 på 450 millioner.
tekst Tom Ekeroth

– Sammen med det øvrige kommunale Danmark har vi gennem en årrække effektiviseret, men vi er nået til en erkendelse af, at det kan vi ikke bare fortsætte med, for så begynder vi at ramme kernevelfærden, siger overborgmester Frank Jensen (S). 

Kommunernes økonomi er under pres, og det gælder også i København. Kommunen er de sidste år vokset med i gennemsnit 10.000 nye indbyggere om året. I den tid, Frank Jensen har været overborgmester, er der kommet 70.000 flere borgere. 

– Vi er vokset med 15 procent i indbyggertal, men vores drift er kun steget med tre procent og det gør, at vi er ved at nå bristepunktet, og vi har ligget på 300 millioner kroner i rene effektiviseringer for at kunne holde vores driftsramme. Derfor har vi valgt at gå investeringsvejen. Det har vi gjort i 2016, og i 2017 har vi også sat en pulje af på 450 millioner. Parallelt skal vi stadig gå benhårdt efter at effektivisere driften, siger overborgmesteren.

Tilbagebetales over seks år

Skriv hvad du søger