Illustration: Gitte Skov
Illustration: Gitte Skov
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 34 / 2016

Vi er vrede

En stadigt voldsommere konfliktkultur rammer kommunerne. Strømmen af klager over sagsbehandling vokser. Det samme gør nabokonflikterne, som ender hos kommunerne, hvor de lægger et stort skjult pres på kommunernes økonomi, siger Anne-Marie Christensen, der i 10 år har forsket i den danske konfliktkultur.
tekst Tom Ekeroth

Foto: Anita Graversen

Blå bog

  • Anne-Marie Christensen er magister i antropologi fra Aarhus Universitet med speciale i dansk konfliktkultur.
  • Uddannet konfliktmægler og direktør i Etnovator aps. 
  • Ville som antropolog oprindelig have haft sit feltarbejde blandt sydamerikanske indianere, men blev via en tv-udsendelse om konfliktmægling opmærksom på hegnsynenes rolle. 
  • Har skrevet bogen ”Nabokonflikt – løs den selv” og er en meget brugt ekspert i tv, når det drejer sig om hverdagens konflikter.

Anne-Marie Christensen er antropolog, konfliktmægler og direktør i Etnovator. Hun ved virkelig noget om vrede, for hun har arbejdet med konflikter i 10 år og mener, at den danske konfliktkultur er en skjult brænd-ende platform for kommunerne.

– Vi er blevet vredere og mere rethaveriske. Mine kursister fra kommunerne oplever mere og mere krævende og utålmodige danskere, som vil have løsninger. Det er den klassiske negative vinkel, men man kan også se noget positivt i, at vi ikke længere er så autoritetstro og ikke bare accepterer en hvilken som helst adfærd fra det offentlige, siger Anne-Marie Christensen.

Et overflodsfænomen

Skriv hvad du søger