Simon Skov Fougts far, Henning Fougt, var fra 1998 til 2007 borgmester i  Hvidebæk Kommune, der ved kommunalreformen blev en del  af Kalundborg Kommune. Foto: Carsten Snejbjerg
Simon Skov Fougts far, Henning Fougt, var fra 1998 til 2007 borgmester i Hvidebæk Kommune, der ved kommunalreformen blev en del af Kalundborg Kommune. Foto: Carsten Snejbjerg
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 34 / 2016

Hvad vil I med it i folkeskolen?

Digitaliseringsbølgen vælter ind over folkeskolen. Ph.d. og adjunkt Simon Skov Fougt maner til eftertænksomhed hos politikerne, inden de går amok i udstyrsrus, og minder om, at et stabilt it-system er en utopi.

Det bør ikke overraske nogen, når en folkeskoles it-system bryder sammen, som Aalborg Kommune var ude for lige efter sommerferien. Her lå undervisningen mere eller mindre brak i en uge, fordi netværket ikke kunne klare belastningen fra elever og lærere, der loggede på i det nye skoleår.

Løsningen er ikke at haste ud og købe sig fattig i udstyr i håbet om, at hvis man bare udstyrer samtlige elever med en iPad, så forsvinder problemerne. Og hverken lærere eller politikere skal i det hele taget forvente, at man kan slippe for digitale bølgeskvulp i folkeskolen. Det mener Simon Skov Fougt, der er adjunkt i dansk og forsker på Institut for Skole og Læring på Professionshøjskolen Metropol i København.

Derimod er de digitale bølgeskvulp et vilkår, når man arbejder med it i folkeskolen, mener han.

Skriv hvad du søger