Foto: Christer Holte
Foto: Christer Holte
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 33 / 2016

Lær arbejdsplads-dansk i hotelbranchen

Fordelen ved udenlandsk arbejdskraft er, at de er topmotivede, fleksible og loyale. Og så tager de job, som andre ikke har lyst til. Det siger bestyrer af Restaurant Dronning Louise, Grethe E. Johnsen, som har 16 års erfaring med at ansætte flygtninge.
tekst Sidsel Boye

I en travl hverdag i hotel- og restaurationsbranchen er der ikke plads eller overskud til, at en medarbejder kommer med en bakke ølglas, når beskeden er, at der mangler vinglas.

Derfor er den klare besked fra bestyrer af Restaurant Dronning Louise i Esbjerg, Grethe E. Johnsen, at flygtninge og indvandrere skal have supplerende undervisning i arbejdspladsdansk, sideløbende med at de finder fodfæste på arbejdsmarkedet.

– På sprogskolen lærer man ikke ordet karklud, så selvom man har gået tre år på sprogskole, og især hvis man ikke tidligere har gået i skole, kan man godt have brug for nogle timers undervisning om eftermiddagen i arbejdspladsdansk, siger Grethe E. Johnsen.

Skriv hvad du søger