Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 33 / 2016

Headspace forhindrer at problemer udvikler sig

Headspace, der yder rådgivning til psykisk sårbare unge, blev reddet på målstregen af 7,5 millioner kroner i satspuljemidler. Rådgivningen løfter de unges livstilfredshed markant og kan forhindre, at problemer udvikler sig.

Satspuljemidlerne redder de 10 Headspace-centre, der ellers var lukningstruede ved årsskiftet. Ikke alene overlever centrene, men Headspace kan også komme videre med planerne om at oprette flere centre og satellitter rundt om i landet.

– Vi er utrolig glade for, at politikerne på Christiansborg tager ansvar for at hjælpe og støtte de mange børn og unge, der kæmper med alt fra kærestesorger og mobning til ensomhed, siger Benedikte Kiær (K), borgmester i Helsingør og formand for Det Sociale Netværk, som står bag Headspace Danmark.

Børn og unges mentale sundhed er et varmt emne i disse år. Siden opstarten i 2013 har Headspace været i kontakt med mere end 20.000 unge fra 84 kommuner og mere end 400 frivillige har holdt mere end 43.000 rådgivende samtaler i de ti centre samt via telefon og chat. Det får social- og indenrigsminister Karen Ellemann til at rose projektet.

Skriv hvad du søger